lunes, 13 de febrero de 2012

Usuàris i usuàries amb els treballadors i treballadores de TMB. Tots i totes juntes fent força contra les retallades

Treballadors i treballadores, veïns i veïnes contra les retallades i les pujades de tarifes de TMB

El passat 19 de desembre, Transports Metropolitans de Barcelona va fer públic uns nous plans que comporten una reducció brutal del servei d’Autobusos i Metro a la ciutat de Barcelona, alhora que puja de manera escandalosa el preu del bitllet senzill i de la targeta més usada, la T10.
La retallada de servei significa l’eliminació total de moltes línies de bus els dies laborables i els caps de setmana, així com la reducció del nombre d’autobusos i metro en totes les línies. Per això, haurem de pagar més car el bitllet i esperar més temps el metro i el bus en les parades, viatjant molt pitjor.
Tot això es combina amb un intent per part de la direcció de TMB de fer retrocedir els drets laborals i socials dels seus propis treballadors i treballadores, amb amenaces de congelació salarial i d’Expedient de Regulació de l’Ocupació. L’argument per justificar aquestes retallades en el servei i l’augment brutal de les tarifes, és sempre el mateix: reduir el dèficit perquè les empreses públiques siguin més “viables” i així puguem sortir abans de la crisi.
Amb aquestes mesures se li demanen sacrificis, com sempre, a la població treballadora però, en cap moment se’ls demanen els mateixos sacrificis a les i els polítics, que no han fet res per evitar la difícil situació econòmica que viuen moltes persones. I menys encara li exigeixen als bancs que es facin responsables de la crisi que ells han provocat i de la qual se’n aprofiten.
Mentre, d’una banda, els directius de TMB apliquen mesures restrictives a les treballadores i usuàries, per l’altre gasten vora 900.000 € dels fons públics en la compra de 100 places de pàrquing per a ús exclusiu o, utilitzen la empresa per recol·locar polítics a l’atur amb uns sous secrets i blindats.
Per tot això, els i les treballadores de TMB i veïns i veïnes de Barcelona volem manifestar que el transport públic ha de ser igual que l’educació i la salut, un dret social al servei de la població. Per això treballadors i treballadores, veïns i veïnes, lluitarem unides contra les retallades i les pujades de tarifes del transport públic. Us demanem tota la vostra comprensió, col·laboració i recolzament en aquesta lluita.




Adhesions a aquesta carta:
Assemblea d’Aturats i Aturades.
ACTUB (Asociacion de Conductores de Transporte Urbano de Barcelona)
PSA Busos
CGT Busos
Colectivo Arte Bastardo.
Assemblea del Casc Antic.
Assemblea de l’Hospitalet.
Assemblea de Sant Martí.
Assemblea Indignada de Sant Andreu.
Assemblea de Sant Antoni.
Assemblea del Raval.
Assemblea de Drets Socials de l’Eixample Dreta.
Assemblea de l’Esquerra de l’Eixample.
Assemblea Sarrià-Sant Gervasi.
Assemblea Clot-Camp de l’Arpa.
A. VV. Sant Genís dels Agudells.
Secció Sindical de CGT Parcs i Jardins.
Cooperativa La Ciutat Invisible.
Assemblea Social Guinardó-Can Baró.
AVV Sant Andreu de Palomar.
Xarxa 9 Barris Acull.
Iniciativa ciutadana TMB51.
Endavant.
Acampada Sants.
Assemblea d’Horta.
Attac-Catalunya.
Assemblea de la Vila de Gràcia.
CSO La Gordíssima.
Assemblea Gòtic.
Assemblea d’Indignades 15M del Carmel.
Assemblea Comarcal del Barcelonès d’Endavant (OSAN).
Universitat Indignada 15M.

No hay comentarios: