lunes, 13 de febrero de 2012

Carta enviada als mitjans de comunicació internacionals (Reuters, Associated Press, France Press, etc.) explicant-lis el conflicte de TMB



Els sindicats fan saber a la premsa internacional que faran vaga de bus i metro
Eva Garcia Pagán
Els sindicats al bus i al metro s'han volgut assegurar que la seva vaga no passarà desapercebuda i, per si la notícia encara no havia traspassat les fronteres, ja se n'han encarregat prou de fer-ho. Els representants dels treballadors de bus i metro de Barcelona, CGT, PSA i ACTUB, van enviar ahir un comunicat de premsa als principals mitjans de comunicació internacionals i als corresponsals a l'estranger de diaris editats a l'Estat espanyol en què avisen que hi ha programada una “vaga al bus i al metro a Barcelona durant el Mobile World Congress 2012”.
La nota s'ha enviat a les principals agències de notícies, segons explicava Josep Garganté, portaveu dels treballadors, que va citar Reuters, Associated Press i France-Presse, i també mitjans de comunicació com ara The Economist, BBC, Daily Mail, Mirror, The Sun, Allgemeine Zeitung, Corrierre della Sera i Bild, entre d'altres. “Volem que sàpiguen que tenim un Ajuntament morós que no compleix els acords pactats”, deia Garganté.
En la nota, s'explica que els treballadors del bus i el metro de Barcelona “han declarat una vaga al transport públic a tota la ciutat a causa de l' incompliment dels acords d'ocupació, la reducció dels serveis públics i l'increment de les taxes”. A més, s'assenyala directament l'alcalde Xavier Trias com el “principal responsable de la situació actual (un sistema de transport públic més pobre però més car) i, a més, de l'incompliment dels acords laborals amb els treballadors”.
Així, s'avisa que “treballadors i usuaris del transport públic protestaran davant del MWC durant els quatre dies de durada”, però que s'espera que l'Ajuntament de la ciutat i els directius de TMB “reconsiderin aquesta situació i facin valer els acords signats amb anterioritat”.
La nota l'han rebut els principals mitjans de comunicació de França, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit i Rússia, els Estats Units, la Xina, el Japó, Veneçuela, l'Argentina i el Brasil, segons deia Garganté, que no descartava un segon enviament abans del dia 27.

No hay comentarios: