miércoles, 23 de enero de 2008

Octaveta definitiva de la manifestació del 9 de febrer


A tota la gent de Barcelona i Catalunya:
Els conductors i conductores d’autobusos de TMB volem explicar-te les raons que hi ha darrere de les últimes vagues que s’han realitzat i de les que es podrien realitzar a finals de febrer.
Com suposo ja sabràs, els conductors/es només descansem un dia a la setmana. Al mes tenim 5 dies de descans. Aquesta manca de descansos provoca falta de seguretat a la feina, una conciliació familiar nula i moltes baixes per estrés, ansietat i depressió.
Desgraciadament, i a pesar de que portem mesos intentant negociar una millora dels descansos amb els nostres caps, la resposta sempre ha sigut el silenci o el NO absolut. Només demanem descansar dos dies a la setmana.
Quan ja no ens ha quedat cap més sortida que la vaga i la mobilització els nostres caps i els polítics de l’Ajuntament, que són els mateixos que fan pujar el preu del transport de manera abusiva, ens titllan de “irresponsables”, “mentiders” i “radicals”.
Nosaltres, hem intentat per activa i per passiva buscar una solució abans d’arribar a aquest punt, però ells que viuen molt bé apoltronats a les seves butaques ens estan demostrant que no els importa gens ni mica la gent de Barcelona i encara menys els conductors d’autobusos.
D’aquesta manera, volem què entenguis que, al igual que tú, nosaltres també estem cabrejats si tenim que tornar a fer vaga (ja que se’ns descompta del sou), però el que no podem aguantar més és queixar-nos per aquesta injusta situació sense fer res.
Et demanem comprensió i que recordis que quan no hi hagi autobusos al carrer la culpa és tant dels directius de l’empresa com de l’Alcalde de Barcelona.
Per altra costat, el col·lectiu de conductors/es volem mostrar la més absoluta repulsa per l'agressió soferta pel nostre company conductor Teo, a les portes de la cotxera de Zona Franca.
El dimecres 3 de gener a les 17h Teo realitzava un control dels serveis mínims. Aquests controls tenen com objectius: Oferir les últimes informacions als companys/es sobre les diferents mobilitzacions a realitzar i vigilar que l'empresa no intenti ni atemorir als companys/es, ni enganyar en el nombre de serveis mínims.
Els antidisturbis dels Mossos d'esquadra van rebre aquella tarda ordres de no permetre que els piquets informatius poguessin realitzar el seu treball. Teo, va rebre per part dels agents de la policia una pallissa i la seva posterior detenció. Teo, va haver de suportar que el seguissin apallissant una vegada emmanillat i dintre de la furgoneta. Teo, va haver de romandre tota la nit en comissària. Teo, per colmo, va haver de declarar davant el jutge a l'endemà per haver estat ell, qui suposadament lesionés de gravetat a dos agents. Teo, està pendent de judici, en el qual li demanen presó.
Per tant, desde aquí t’emplaçem a participar a la manifestació del proper Dissabte 9 de febrer a les 18h a Plaça Universitat en suport a la lluita pels dos dies de descans setmanal del conductors/es d’autobusos i contra la pallisa que va rebre el company Teo per part dels antidisturbis dels Mossos d’esquadra.
Ànims i gràcies per la comprensió.
Comitè de descansos d’autobusos de TMB. http://comitedescansos.blogspot.com/

No hay comentarios: